کاربرد گلیسیرین چیست؟ گلیسیرین که معمولاً به نام گلیسرول نیز شناخته می شود دارای فرمول شیمیایی C3H8O3 است. از چربی های حیوانی، گیاهی به دست می آید و همچنین محصول جانبی بیودیزل است که از تری گلیسیرید تولید می شود. شرکت سورن شیمی تامین کننده انواع گلیسیرین در ایران می باشد. جهت خرید گلیسیرین با ما 05138676767 و 09033222110 تماس بگیرید.
گلیسیرین مایعی بی رنگ و بی بو است که با آب قابل اختلاط است. قوامی شبیه به شربت دارد. گلیسیرین دارای جرم مولی 92.09 g/mol و چگالی مولکولی 1.26 g/cm³ است. خورنده نیست و می تواند سه پیوند هیدروژنی را بپذیرد. گلیسیرین دارای نقطه جوش 290 درجه سانتی گراد، نقطه ذوب 18.2 درجه سانتی گراد و نقطه اشتعال 177 درجه سانتی گراد است. طعم آن شیرین است و در روغن حل نمی شود.
گلیسیرین کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. خواص شیمیایی سودمند آن، آن را به یک ترکیب راحت تبدیل می کند که جزء ضروری در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی است. محصولات متعددی که در قفسههای فروشگاه مواد غذایی محلی شما قرار گرفتهاند، گلیسیرین را در فهرست مواد تشکیل دهنده خود دارند.
1. عامل شیرین کننده
غلظت های خاصی از گلیسیرین برای مصرف انسان ایمن مشخص شده است. این ماده افزودنی خوبی برای غذا است زیرا نقطه ذوب پایین و نقطه جوش بالایی دارد. گلیسیرین که در غذا استفاده می شود، معمولا از سبزیجات به دست می آید. گلیسیرین گیاهی به عنوان یک شیرین کننده بدون کالری به سمت کسانی که به دنبال کاهش قند و کالری دریافتی خود هستند تحت فشار قرار می گیرد. شیرین کننده هایی مانند استویا در این گروه قرار دارند. آنها همچنین قند خون را افزایش نمی دهند که برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم عالی است.
2. عامل دارویی
گلیسیرین در صنعت دارو مهم است زیرا وسیله ای عالی برای تجویز دارو است. این به داروها کمک می کند تا رطوبت و نرمی خود را حفظ کنند. این کمک می کند تا داروها به راحتی بلع و بلع شوند.
همچنین می توان از آن به عنوان مرطوب کننده استفاده کرد زیرا به درمان و جلوگیری از خشکی و خارش پوست کمک می کند. این کار را با تشکیل یک لایه روی پوست انجام می دهد و آب را در داخل آن به دام می اندازد.
3.استفاده بالینی
کاربرد گلیسیرین به طور گسترده ای به عنوان شیاف برای رفع یبوست گاه به گاه یا پاکسازی روده ها قبل از معاینه مقعدی استفاده می شود. وقتی از راه مقعدی تجویز می شود به عنوان یک ملین به خوبی عمل می کند. این به این دلیل است که روده ها را تشویق می کند تا محتوای آب بیشتری را در خود نگه دارند. آب اضافی باعث انبساط روده ها می شود و اجازه می دهد انسداد آزاد شود. مصرف آن برای کودکان زیر دو سال یا مادران باردار یا شیرده توصیه نمی شود مگر اینکه توسط پزشک توصیه شود.
4. عامل محافظت در برابر سرما
گلیسیرین نقطه انجماد بسیار پایینی دارد که آن را به یک افزودنی مفید برای عوامل ضد یخ تبدیل می کند. این باعث ایجاد رقابت برای پیوندهای هیدروژنی می شود که به جلوگیری از انجماد مولکول های آب با هم کمک می کند.
جلوگیری از تشکیل پیوندهای هیدروژنی، تعداد بلورهای یخی را که می توانند در محلول سرد تشکیل شوند، محدود می کند. این در آزمایشگاههای بیولوژیکی که با ارگانیسمهای ارگانیک کار میکنند بسیار مهم است زیرا دمای سرد نمونههای آنها را بدون آسیب رساندن به بافت حفظ میکند.
5. حلال
آزمایشگاه ها از گلیسیرین به عنوان حلال استفاده می کنند زیرا در آب قابل اختلاط است. دمای انجماد پایین آن مفید است زیرا می تواند نقطه انجماد محلول های مختلف را کاهش دهد. این واقعاً در فرآیندهایی مانند آنالیزهای آنزیمی مفید است.
احتیاط هنگام استفاده از گلیسیرین
به طور کلی گلیسیرین یک ماده شیمیایی با نگرانی کم و اثرات خطرناک محدود است. با قرار گرفتن در معرض انسان، اگر با چشم محافظت نشده تماس پیدا کند، می تواند باعث تحریک، سوزش و سوزش شود. بلافاصله چشم ها را با آب بشویید. اگر بلعیده شد، به فردی آب بدهید تا گلیسیرین در سیستم آنها رقیق شود و دهان آنها را بشویید. اگر بخار در هوا است، فرد را در اسرع وقت به هوای تازه ببرید. در صورت تماس با پوست، فوراً ناحیه آسیب دیده را با آب بشویید. برای کمک بیشتر در مورد قرار گرفتن در معرض گلیسیرین با یک پزشک تماس بگیرید.
مهم است که به یاد داشته باشید که گلیسیرین وقتی با عوامل اکسید کننده ترکیب می شود واکنش های انفجاری دارد. این یک واسطه شیمیایی برای نیتروگلیسیرین است.
از کجا می توان گلیسیرین را خریداری کرد؟
انواع مختلفی از گلیسیرین در گریدهای مختلف برای خرید موجود است. برخی از محصولات گلیسیرین از سبزیجات تولید می شوند. کاربرد گلیسیرین برای مصارف پزشکی را می توان از داروخانه یا با نسخه پزشک تهیه کرد.