خشکشویی لباس ها یا شستن و اتو زدن جدا از تمیز نگهداشتن آنها، به حفظ سلامت بافت پارچه لباس نیز کمک میکند؛ البته شستن لباسها باید به روش صحیح انجام گیرد و همچنین برای پاک کردن لکههای به وجود آمده روی لباس، ضروری است که روشهای متفاوتی بکار گرفته شود تا به لباس صدمه وارد نشود.
به فرایندی از شست و شو که در آن از آب استفاده نمیشود، خشکشویی میگویند. در اتوشویی و خشکشویی از حلال شیمیایی برای پاکیزه کردن البسه و پارچهها استفاده میشود و آب هیچ دخالتی در آن ندارد.
خشکشوییها با داشتن تجهیزات جدید و متخصص خاص خود؛ بدون اینکه به لباسها آسیب برسانند؛ لکه و کثیفیهای لباسها را برطرف میکنند. خشکشوییها با روشهای گوناگون آبشویی، خشکشویی، بخارشویی و اتوشویی لباسها را تمیز میکنند. در خشکشویی، لباسها بدون آب و همراه با حلالهای غیرقطبی و مادههای دیگر تمیز میشود. نوع تکنولوژی به کار رفته در خشکشویی میتواند در هزینهی نهایی کار موثر باشد. اما میتوانید اطمینان کسب کنید که هیچ آسیبی به بافت لباسهای شما وارد نخواهد شد.
بعضی از مشتریانی که به خشکشوییها مراجعه میکنند میگویند که نمیخواهند لباسشان خشکشویی شود و فقط اتوی پرس میخواهند چون مغازهای که لباس را از آن خریداری کردهاند، اینطور گفته است. خب این یک تصمیم واقعاً سرنوشتساز برای لباس شما محسوب میشود چون حرارت میتواند باعث شود که لکه به طور دائمی در لباس شما تثبیت شود و بیشتر و بیشتری به عمق الیاف لباستان نفوذ کند و در نتیجه همان اثر سنبادهای که قبلاً به آن اشاره کردیم، چندین برابر شود. اگر یک تولیدکننده لباس بگوید که لباسی که به شما فروخته را باید کمتر شست، به طور یقین کار خود را درست انجام نداده. لباسهای باکیفیت و خوشساخت و خوشدوخت به راحتی روال عادی شستشو را تحمل میکنند.
پرکلرواتیلن (PCE) که با نام Perc معروف و مشهور است، و در غرب در مقایسه با ماده شیمیایی TCE محبوب تر است. PCE بهترین ماده شیمیایی جهت تمیز کردن لباس هایی همچون کت و شلوار است. زیرا، این ماده، در از بین بردن لکه ها بسیار موثر است و درخشش خوبی به لباس شما می بخشد. اما PCE برای شست و شوی، لباس های شکننده، لباس های زنانه و لباس های عروس مناسب نیست. بنابراین باید لباس های شکننده خود را با دست بشویید. بعداً مشخص شد که حتی PCE سرطانی است و اروپا استفاده از PCE را ممنوع کرده است.
متخصصان خشک شویی بوسیله انواع مواد شوینده و دستگاه خشک شویی به شست و شو و اتوکشی لباس ها و سایر منسوجات می پردازند. در حقیقت لباس ها به دو صورت آب شویی و خشک شویی شسته می شوند. لباس هایی که آب به بافت آن ها آسیب می رساند، به طور جداگانه با پرکلرواتیلن شسته می شوند. (خشک شویی)
در کارگاه خشک شویی، پرک از طریق استنشاق وارد بدن می شود، و به طور بالقوه موجب ایجاد عوارض زیر در انسان می شود :
*سرگیجه
*تهوع
*سردرد
*عدم هماهنگی
*خواب آلودگی
*مشکلات حافظه
*قرمزی و تاول زدن پوست
برخی شواهد نشان می دهند که perc موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. (در کارگران خشکشویی که سال ها در معرض آن هستند) طبق گفته های EPA می توان گفت، PERC یک ماده سرطان زا بالقوه برای انسان است.
قرار گیری طولانی مدت در معرض پرک می تواند باعث سقط خود به خودی جنین و سرطان خون شود.
فرایند استفاده از پرکلرواتیلن در خشک شویی معمولی می تواند بر روی لباس تأثیر منفی بگذارد، علت این امر درجه حرارت بالا و مواد شیمیایی سخت می باشد. این روش می تواند باعث خراب شدن الیاف پارچه، ذوب شدن دکمه ها و پولک های روی لباس شود. محیط زیست نیز از عوارض پرک در امان نیست. زیرا خشک شویی ها، مواد زائد آلوده ای را تولید می کنند که باعث آلودگی فاضلاب، هوا و خاک می شوند.